Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával

Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával
Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet anyukámtól tanultam, bár ő a töltelékbe májat is szokott tenni, és a zabpehely helyett tejbe áztatott zsömlével készítette. Nekem nem volt itthon májam, így egy gombás verziót dobtam össze férjem névnapjára. Nagyon ízlett neki, 2× is szedett. :-) Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltött csirkecomb: Szép egész csirkecombokat vásárolunk, lehetőleg olyat, aminek szép egészséges, nem szakadt bőre van, hogy könnyen tudjuk tölteni. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, majd besózzuk. Amíg elkészítjük a tölteléket pihenni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a gomba megpuhult, turmixgépbe tesszük és épp csak annyira törjük szét, hogy durván darabos maradjon és egy kicsit krémes is legyen.
  3. Egy keverőtálba tesszük a gombát, hozzáadunk egy egész tojást és annyi zabpehellyel szórjuk meg, amennyit felvesz.
  4. Ha kész a töltelék a csirkecombokba töltjük. A csirkecomb tetejét olajban elkevert vegetából, sóból, borsból, frissen zúzott fokhagymából, pirosparikából és majorannából készült páccal kenjük le és forró sütőbe tesszük.
  5. Amíg a csirkecomb sül elkészítjük a lilakáposztát: A már előre felszeletelt és lesózott lilakáposztát fazékba rakjuk, rácsavarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, kevés fahéjjal pikánsabbá tesszük és saját levében megpároljuk. Kevés édesítőszerrel picit édeskésebbé tehetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilla

Mióta szakács: 2011.10.07.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, csirkecomb töltve lilakáposztával, töltött csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
csirkecomb 6 db
gomba 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
zabpehely 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vöröskáposzta 1 közepes fej
citromlé 1 citromból nyert
édesítőszer 0.5 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint