Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött káposzta

Gombával töltött káposzta
Gombával töltött káposzta
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám recepje, mivel ő nem eszik vörös húst, átalakította az eredeti töltött káposzta receptet. Kuktában a legjobb főzni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és olajban megdinszteljük.
  2. A gombát lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk, így hamarabb enged levet a gomba.
  3. A rizst is hozzáadjuk, mikor már levet engedett a gomba, majd addig főzzük, amíg elfogy a lé.
  4. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, ezután belerakjuk a tojást, borsot, az őrölt paprikát és összekeverjük.
  5. A leveleket betöltjük vele a szokásos módon.
  6. A edény aljára helyezzük a gyalult káposztát, rárakjuk a betöltöttet. Ha nem annyira savanyú a káposzta leve ráöntjük, vagy annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
  7. Másfél óráig főzzük, utána belerakunk egy kiskanál rántást, majd megvárjuk, míg megrottyan és kész is!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 686
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dia

Mióta szakács: 2010.02.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombával töltött káposzta, töltött káposzta gombával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DMMoni
DMMoni Sun, 2020-01-19 09:57

Nagyon szépen köszönöm a receptet, már sokszor elkészítettem, jóval nagyobb adagban. Még a lányom is szereti, aki egyébként ki nem állhatja a savanyú káposztából készült ételeket.
Másnap még finomabb.

Monikagall
Monikagall Thu, 2018-12-06 19:05

Harmadik Karácsonyra készítem ezt az ételt, vegetáriánus párom és családja nagyon szereti:)

heiley
Dia / heiley Thu, 2012-09-27 07:05

Nem, csak nem szedtem tele a tanyert. Hat a fenykep nem igazan sikerult jol, de finom :). Egyebkent ugy nez ki mint a rendes toltott kaposzta csak mas a toltelek.

275
káposztalevél 8 közepes db
savanyú káposzta 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 0.5 kg
rizs 15 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 1 db
1 tk
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál