Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött palacsinta sajtmártással

Gombával töltött palacsinta sajtmártással
Gombával töltött palacsinta sajtmártással
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdődik a gombaszezon! Ennek üdvözlésére készült a mai ebédünk. Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom, van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.

hozzávalók / 4 adag

Gombás töltelék

Sajtmártás

Palacsinta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük.
  2. Alaplével felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.
  3. Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk, és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük.
  4. A palacsintához összedolgozzuk a felvert tojásokat a tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a sót és az olajat. Annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy a megfelelő "tejszín" sűrűségű legyen az állaga, és egyesével kisütjük a palacsintákat.
  5. A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük, és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal, és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 137
elküldve: 2
receptkönyvben: 143
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta gombával töltve, gombás palacsinta sajtmártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juju6
juju6 Sun, 2015-07-26 19:30

Isteni!
Én palacsinta helyett tésztát csináltam hozzá, és megsütöttem rakott tésztának, mert nem volt kedvem a palacsintával vacakolni. Így is nagyon jó lett, de palacsintával biztos, hogy még tutibb! Pedig az nehéz ;)

Hegedűs Kriszta
Mi van itthon / Hegedűs Kriszta Mon, 2015-07-27 08:30

Örülök, hogy rakott tésztának is jó :) igazából ha van egy jó ragu receptje az embernek, akkor a körítés variálható és máris új köntösben szolgálhatja fel ugyanazt a fogást :)

746
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1 dl
csirke alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
sajt 20 dkg
szerecsendió 0.5 csipet
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
0.5 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl