Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött tojás húsbundában

Gombával töltött tojás húsbundában
Gombával töltött tojás húsbundában
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors, finom és kivételesen húsos kajcsit akartam enni, s mivel volt pár főtt tojásom, a sima fasírt meg uncsinak bizonyult, így arra gondoltam, mi lenne ha... S nagyon finom finom lett! Mivel gombamániás vagyok, így nem volt kérdés, mivel töltöm meg a tojásokat, de következőleg valószínűleg camembert sajttal - és persze gombával ;) - lesznek töltve. :)

hozzávalók / 2 adag

A gombával töltött tojáshoz húsbundában

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három tojást felteszünk főni.
  2. Amíg a tojások főnek, a darált húst befűszerezzük az ízlés szerinti ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kiskanál pirospaprikát, beleütünk egy nyers tojást és az apróra vágott lilahagymát. Jól összedolgozzuk, s hagyjuk állni, míg a tojások teljesen megfőnek (forrás után kb. 10 perc).
  3. Miután a tojások megfőttek, meghámozzuk őket, kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan hosszában kettévágjuk őket, a sárgájukat a húsos masszához keverjük.
  4. Az előzőleg már megpucolt és apróra darabolt gombákat egy csepp olajon megdinszteljük, én részemről ételízesítő mániás vagyok, tehát szórtam rájuk egy kis ételízesítőt (kis petrezselyemzöld is belemehet), majd hozzáadunk egy kanál mustárt (én Franciaország lévén Dijonit használtam, ha nem elég mustáros, lehet kettőt is hozzáadni), párszor átkeverjük, s még melegen a fél tojásokba töltjük.
  5. A tojásokat újra összetapasztjuk, majd vizes kézzel egy-egy maréknyi húsból "húslepényt" készítünk, rátesszük a tojást, s szépen körétapogatjuk, majd kicsit görgetjük, mígnem tökéletes fasírtgolyót nem kapunk.
  6. Forró olajban kisütjük, mindenféle panír nélkül. :)
  7. Köretnek rizst és friss salátát kínálunk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 725
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Packy

Mióta szakács: 2012.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tojásos fasírt, töltött fasírt, töltött tojás húspogácsában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1240
darált sertéshús 30 dkg
tojás 4 db
gomba 3 nagy db
mustár 1 ek
lila hagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 tk
napraforgó olaj 2 ek
rizs 2 bögre
fejessaláta 1 db