Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombkeksz csokiba mártva

Gombkeksz csokiba mártva
Gombkeksz csokiba mártva
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Bagolyfiókák vaníliás tésztából után következett ez a kis különlegesség. Pont alkalmas arra, hogy ha az ember jön-megy, bekap egy-két csokis gombocskát, és már csinálja is tovább a dolgát. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek is nagyon tetszik.

50 db csokis gomb lett ebből az adagból.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A mártáshoz

ajánlat

A szívószálban benne marad a tészta, de könnyen kinyomhatjuk belőle, ha két ujjal összefogjuk a szálat és a vége felé toljuk a masszát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
  3. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Reszeljük bele a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
  4. Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 4 mm vastagra. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval csináljunk közepes méretű korongokat.
  5. Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit távol egymástól.
  6. Egy kisebb pogácsaszaggatóval nyomjunk bevágást a korongok közepére, de ne metsszük át teljesen.
  7. Szívószállal készítsünk lyukakat a gomblyuknak.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megpirul, és akkor kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
  9. Olvasszunk fel kb. 15 dkg étcsokoládét 2 ek olajjal vízgőz felett. Mártsuk bele a gombok alját.
  10. Tegyük szikkadni sütőpapírra. Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 682
elküldve: 6
receptkönyvben: 238
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis keksz, gombkeksz

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Thu, 2013-03-28 19:19

Kedves Andi!
Ez a süti is az unokámnak készült,nagyon tetszett neki és ízlett is természetesen.
Várom a további jó ötleteidet és szuper receptjeidet is,az eddigiekhez gratulálok!
Legyen szép napod.
Tündi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2013-03-31 11:32

Kedves Tündi,
Nagyon örülök, hogy sikere volt. :-)
Kedves egészségetekre!
Köszönöm szépen, igyekszem majd.
Szép hétvégét és ünnepet kívánok!
Üdv, Andi

nika26
nika26 Sat, 2013-02-02 17:34

Nagyon cukik :-) ! Kisfiam szülinapjàra ezt fogjuk kèsziteni,
hogy elvigye az oviba. Csak az lenne a kèrdèsem,hogy kb.
milyen átmérőjűre szaggatod őket. Köszönöm

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2013-02-03 08:23

Köszi :-)
Én egy 5 cm-es formával szaggattam.
Jó sütögetést kívánok!
Majd írd meg, hogy milyen lett.
Üdv, Andi

nika26
nika26 Fri, 2013-02-15 23:07

Sikeresen elkészültek, bár már hamarabb, csak közben elromlott a számitógépünk, kisfiam a szülinapjára megbetegedett :-(.
Nem lettek ilyen szépek, mint a tieid, de nagyon fincsik lettek, merthogy mi mindig hogy közösen sütögetünk :-). És a kis ovis barátok ezt is díjazzák.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-02-20 12:25

Sajnálom, azért remélem már meggyógyult a kisfiad. Sebaj, az íz a lényeg, meg hogy az ovisoknak tetszik :-)

370
tojás 2 db
margarin 12.5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 kk
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek