Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.

Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.
Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokoládéfaló lévén már régóta piszkálta a fantáziám, hogy magam készítsem el otthon Gombóc Artúr kedvenc édességét. Ahogy ő mondaná: "kereket, lyukasat, töltöttet, mogyorósat, mazsolásat, kókuszosat, fehéret, bármilyet".


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy jénaira való adag lesz belőle. Sokáig eláll. Igen tömény, kis adag is elég belőle egyszerre.
Kakaópor nélkül fehér csokink lesz.

Vághatjuk kis négyzetekre is, és így házi bonbonnak nevezzük el, de szaloncukrot is lehet belőle készíteni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejport az átszitált kakaóporral elkeverjük.
  2. Egy jénait kibélelünk alufóliával.

  3. A cukrot egy lábasba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzzük mindaddig, amíg cukorszirup nem lesz belőle. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy kicseppentünk belőle egy kistányérra, és ha a csepp nem folyik el akkor sem, ha a tányért megdöntjük, akkor jó. Fontos, hogy a cukorszirup az említett állagot érje el, különben a csoki vagy nagyon kemény, vagy túl folyós lesz.
  4. Ezután a cukorsziruphoz keverjük a tejporos-kakaós egyveleget úgy, hogy csomómentes legyen, majd hozzáadjuk a vajat is.
  5. Ekkor mehet bele az ízlésünknek megfelelő "töltelék" (kókusz, mazsola, mogyoró, dió, puffasztott rizs, aszalt sárgabarack stb).
  6. A kibélelt jénaiba egyenletesen elkenjük a még folyós állagú csokit. Mikor félig már megkötött felszeleteljük, vagy formára vágjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 130
elküldve: 2
receptkönyvben: 260
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi csoki, házi készítésű bonbon, szaloncukor házilag, házi csokoládé

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsika2786
Ancsika2786 Sat, 2013-11-16 16:52

Anyukám régen a tejiparban dolgozott így nem okozott gondot a tejpor beszerzése. Sokszor elkészítette a házi csokit és az íze, de még inkább az illata és az a türelmetlen várakozás, míg a spájzban hült a csoki, sosem megy ki a fejemből. Sajnos azóta tejpor sem úgy akadt és a recept is elveszett már. Most végre megvan a recept, így már csak tejpor kell, és indulhat a csokigyár! Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-06 18:04

Köszönöm a gyors választ. Ki kell próbáljam:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-05 15:14

Szia! Mekkora a jénai mérete?

349
cukor 350 g
víz 1 dl
tejpor 180 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
vaj 40 g
dió 1 marék