Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombócos töltött kel

Gombócos töltött kel
Gombócos töltött kel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem hozott egy dohos, piszkos kis receptes füzetet, és annyira erős szaga volt, hogy kitettem szellőzni. Aztán behoztam és belenéztem. Tetszettek a benne lévő receptek. A  kelkáposztából csak frankfurti levest készíthetek, mert a főzeléket a családom nem eszi meg, ezért nagyon örültem ennek a töltött kelkáposzta receptnek. Ma ezt készítettem, de én változtattam rajta. A zsemle helyett én rizst félig megfőztem, és ezt kevertem bele. Azonkívül a húshoz 2 kk pirospaprikát tettem, és a rántásba is. Az eredeti receptben a pirospaprika nem szerepel, nyugodtan ki lehet hagyni. A másik, amit változtattam, hogy nem levélbe töltöttem, hanem csak gombócokat a kelkáposztákra szétraktam, és így főztem meg. Hasonlóan, mint a töltött káposztát úgy készítettem, csak nem savanyúan. Még két receptem van a kelkáposztával, amit hamarosan elkészítek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztáról lefejtünk 5-6 levelet.
  2. A többit részét felvágjuk, egy nagyobb fazékba tesszük.
  3. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, majd ezt is kisebb kockákra vágva hozzátesszük.
  4. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá, köménymagot, a karikára vágott újhagymát és kicsit előfőzzük, majd az egész leveleket is belerakjuk pár percre, hogy könnyen fel tudjuk majd a töltésnél tekerni. Kivesszük pár perc múlva, és kihűtjük. Reszeljük le a paradicsomot és adjuk a kelkáposztához.
  5. Elkészítjük a hústölteléket. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. és a húshoz adjuk, a kockára vágott hagymát, tojást, sót, borsot, összedolgozzuk és a kelkáposztaleveleket megtöltjük, batyukat készítünk belőle és berakjuk a kelkáposztához főni.
  6. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, és amikor szép rózsaszínű a rántásunk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel, és a megfőtt kelkáposztára öntjük.
  7. Egyet forr a rántással, és kész az ételünk.
  8. A végén 1 kk majorannát szórjuk a tetejére, de ezzel már nem főzzük, csak letakarjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött kelkáposzta, kel töltve, kelkáposztás egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
kelkáposzta 1 közepes fej
darált sertéshús 25 dkg
zsemle 1 db
sertészsír 6 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
burgonya 4 db
finomliszt 4 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 1 db
újhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 1 kk