Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gong Bao csirke Coook konyhájából

Gong Bao csirke Coook konyhájából
Gong Bao csirke Coook konyhájából
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus kínai kifőzdés étel, sok egzotikus, de jól helyettesíthető hozzávalóval. Nagyon egyszerűen elkészíthető!

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A páchoz

  • 0.5 kávéskanál
  • 2 teáskanál szójaszósz (vagy 1-1 tk világos és sötét szójaszósz)
  • 0.25 csapott ek kukoricakeményítő (1 kiskanál)
  • 1 teáskanál száraz sherry (Shaoxing bort helyettesíti)

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A pácolás

  1. A csirkét felkockázzuk egyforma falatnyi darabokra.
  2. A páchoz minden hozzávalót összekeverünk, hozzáadunk egy evőkanál vizet, és összekeverjük a csirkével.

A szószhoz

  1. A szósz összes alapanyagját összekeverjük, és az összeállításig félretesszük.
  2. A fokhagymát vékonyra szeleteljük a gyömbérrel együtt, és az újhagymát felvágjuk nagyjából a csirkével egyező méretű darabokra.

Összeállítás

  1. A wokot vagy serpenyőt jól felforrósítjuk kevés olajjal, és beledobjuk a szecsuáni borsot, és ha friss chilit használunk, akkor azt is ilyenkor, az elején adjuk hozzá. A fokhagymát és a gyömbért, valamint ha chilipelyhet választunk, csak azután adjuk hozzá, ha már illatos a bors.
  2. 1 perccel később a csirkekockákat is hozzáadjuk (a páccal együtt). Kevergetve pirítjuk, amíg át nem sülnek (mindegyik kocka kifehéredik).
  3. A szószt kicsit felkeverjük, és a csirkéhez adjuk. Ha már fényes és kissé besűrűsödött, a mogyorót is hozzáadjuk, és készen is vagyunk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 39 452
elküldve: 7
receptkönyvben: 526
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirke, fűszeres csirkefalatok, távol-keleti csirke, fűszeres pácolt csirke, pácolt csirke mártással, mogyorós csirke kínai módra

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
csirkemell filé 1 db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
újhagyma 5 közepes db
repceolaj 2 ek
földimogyoró 7.5 dkg
chilipehely 1 kávéskanál
víz 1 evőkanál
bors 1 kávéskanál
0.5 kávéskanál
szójaszósz 2 teáskanál
kukoricakeményítő 0.25 csapott ek
sherry 1 teáskanál
cukor 1 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
szójaszósz 2 teáskanál
balzsamecet 1 ek
szezámolaj 1 ek
alaplé 15 ml