Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt csirke májas töltelékkel

Göngyölt csirke májas töltelékkel
Göngyölt csirke májas töltelékkel
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete nézelődtem itt a No Salty-n, hogy fűzőcskézzek. Egy kedves szakácstársunk receptjére véletlenül találtam, ahol  szerepelt a "Lolipop csirkeszárny ".  Megnéztem a videót, és  nagyon megtettszett, ahogy a csirkét teljesen kicsontozzák.  Most úgy gondoltam, én is kipróbálom, nem volt nehéz. Mindenképp nézzétek meg a videót, nagy segítség.

Igazi ünnepi étel lehet  így is, de el tudom képzelni akár almás- körtés-diós -szalonnás töltelékkel Karácsonyra is, vagy akár aszalt gyümikkel, gesztenyével, zöldségekkel, spenóttal-ricottával stb. Nagyon mutatós étel, és talán mondhatom, finom vasárnapi ébéd  is lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha marad estére, hidegen is finom, vagy akár hidegtálnak elkészítve is- vékonyabbra szeletelve.

Akár egy jó pohár sör vagy egy finom pohár fehérbor is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét tisztítás után teljesen kicsontozzuk, a videó nagy segítség, nekem kb.15-20 percig tartott. Bőrével lefelé fordítva, besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A töltelékhez a májakat elkaparjuk, apróra vágjuk, a lilahagymákat is, a 6 fokhagyma-gerezdet és a paprikát is.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a májat, pár percig pirítjuk, jöhet a fokhagyma, a kaliforniai paprika, kevés ételízesítő, kicsi só, kevés tarkabors, apróra vágott petrzselyemzöld. Kb. 10 percig pároljuk, pirítjuk, hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt vagy langyos, 1 tojást, és annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz (kb.4 evőkanál).
  5. A burgonyát  nagyobb kockákra, vagy karikára vágjuk, a 4 vöröshagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a 8  fokhagyma-gerezdet nem pucoljuk meg.
  6. A kiterített csirkére kenjük a tölteléket, a combcsont helyére is teszünk belőle.
  7. Két oldalról behajtjuk, megfordítjuk, és a videó szerint átkötözzük.
  8. Beletesszük a tepsibe, a burgonyát, a fokhagymát mellérendezzük, olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá (nem tettem rá fóliát).
  9. Időnként  megforgatjuk a husit, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  10. Ha nagyon sülten szeretjük, a vöröshagymákat negyedelve, az elején is hozzátehetjük, ha nem, kb. félidőben tesszük hozzá.
  11. Ropogós pirosra sütjük az egészet, néha átkeverhetjük a borgonyát is.
  12. Ha kész, kicsit állni hagyjuk, levágjuk róla a  zsineget, és felszeleteljük a husit, így tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 179
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Magdolna

Mióta szakács: 2010.09.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csont nélküli csirkerolád, Szigetiék csirkéje, töltött májas csirke másképp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
csirke 1 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
csirkemáj 6 db
sonkahagyma 2 db
pritaminpaprika 1 db
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 1 db
burgonya 10 db
vöröshagyma 4 db
fokhagyma 14 gerezd
petrezselyem 2 ek
napraforgó olaj 2 ek