Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt csirkemell leveles tésztában

Göngyölt csirkemell leveles tésztában
Göngyölt csirkemell leveles tésztában
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors finomság.

hozzávalók / 6 adag

A csirkemell szeletekhez

A leveles tésztába bújtatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 12 db kiklopfolt csirkemellfilét mindkét oldalán beszórjuk fűszersóval.
  2. Ráterítjük a sonkát, majd egy szelet sajtot.
  3. Összegöngyöljük, majd fogvájóval rögzítjük a tekercset.
  4. 30 percig sütjük előmelegített sütőben 175 fokon.
  5. A leveles tésztát 12 részre osztjuk, bevonjuk vele a kész húst, kicsit beirdaljuk, megkenjük egy felvert tojással, majd visszatesszük a sütőbe még egy jó 15 percre.
  6. Krumplipürével tálaljuk.

 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 765
elküldve: 15
receptkönyvben: 691
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsica

Mióta szakács: 2013.10.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos sonkás göngyölt csirke leveles tésztában, csirkemell sajttal és sonkával leveles tésztában

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2016-09-10 06:13

Szellemes ötlet. Semmi faxni, mégis látványos eredmény. :) Jól időzíthető, ideális vendégváró fogás, mert ahogy az 1. hozzászóló írta, érdemes előre elkészíteni, és csak a tésztában sütést hagyni tálalás előttre. Feltétlenül kipróbálom.

bertapiri
bertapiri Thu, 2015-10-01 09:21

Ha a mellet előző nap elősütjük, akkor másnap csak be kell csomagolni a leveles tésztáva és megsütni.

suvike
suvike Thu, 2013-10-24 15:01

Csak azt szeretném tudni, hogy a forró göngyölt húsra terítem a leveles tésztát, vagy megvárom míg kihűl, és belegöngyölöm, mert a képen így látom, belegöngyölve.

suvike
suvike Thu, 2013-10-24 15:34

Köszönöm a választ, én is így gondoltam, mert ha csak ráterítenénk a tésztát, az nem volna esztétikus.

475
csirkemell filé 80 dkg
sonka 20 dkg
ementáli sajt 15 dkg
csirke fűszersó 3 teáskanál
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db