Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt darálthús gombával töltve

Göngyölt darálthús gombával töltve
Göngyölt darálthús gombával töltve
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből egy kb 35 cm-es rolád készült.
Készítettem hozzá tzatzikit, ami nagyon illett hozzá :) Tesómmal és Kedvesemmel együtt jól belakmároztunk belőle, és nagyon jó visszajelzéseket sikerült ismét fogadnom! :)
A húsrolád egyáltalán nem esik szét, enyhén kihűtve szépen szelhető.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tzatziki és rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk. Hozzáadjuk a nyers darált húshoz.
  2. Beleütjük a tojásokat, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, vegeta, rozmaring).
  3. Az így kapott masszát kiterítjük kb. 2 cm vastagon egy olajozott alufóliára.
  4. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd a szeletelt gombával.
  5. Óvatosan felcsavarjuk az alufólia segítségével, és egy tepsibe helyezzük.
  6. Fóliával betakarva sütjük kb. 35-40 percig 180 fokon, majd kitakarjuk és megpirítjuk a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 908
elküldve: 4
receptkönyvben: 272
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sajtos húsrolád, gombás-sajtos hústekercs, gombás-sajtos fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2018-11-13 15:30

Nagyon finom étel lett. Hogy elkerüljem a szétesést, betekertem az alufóliába, és azzal együtt sütöttem, majd alufóliát levéve, pirítottam. Vajas karotta volt a köret. Köszi a receotet. Zsuzsa.

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-05-23 16:58

Manna113 hozzászólását olvasva elébe mentem a dolgoknak:dupla adaggal indítottam.Mivel nem vagyok a konzervek híve legközelebb friss gombát fogok pici olajon megdinsztelni,és azt teszem majd a húsra.A tepsibe helyezés nekem nem sikerült simán,de rövid úton megoldottam.Az elkészítés gyors,egyszerű az íze nagyon jó.Andicska,ha tegnap csuklottál,annak én voltam az oka,mert dicsértem a receptedet.E fórumon pedig megköszönöm.

manna113
manna113 Thu, 2011-08-25 20:52

Szia Andicska!
Már rég elmentettem és ma végre elkészítettem. Felgöngyöléskor lecsúszott a tekercs az olajos fóliáról, kirepedt a teteje. Helyrepofoztam kicsit mielőtt a sütőbe tettem. Ínycsiklandó illatok szálltak sütés közben. A 4 főre megadott mennyiséget ketten ettük párommal.....Ő még ezt is vacsizott. Nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom, nálunk még biztosan étlapra kerül. :)
Köszi a receptet! Ildikó

Bully
Bully Wed, 2010-07-21 18:21

Nagyon egyszerű és finom étel.Köszönjük, sok örömünk volt benne :)

368
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 2 db
gombakonzerv 1 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 3 ek
rozmaring 1 tk
napraforgó olaj 2 ek