Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Göngyölt" hús Panka konyhájából

"Göngyölt" hús Panka konyhájából
"Göngyölt" hús Panka konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csalóka a név, mert nem göngyöljük a húst. De eredetileg úgy tanította nekem anyukám, úgy 20 éve, hogy a füstölt szalonnát és a sajtcsíkot beletekerjük a szelet karajba. Tehát innen a név. Pikáns pörinek is nevezhetjük, nálunk mindenki nagyon szereti. Lapockából sokkal jobb, de a siessünk nagy úr, ezért lett csirkemell. Egyébként így apró húsból sokkal kiadósabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat elkezdjük melegíteni egy lábasban, belereszeljük a hagymát. Kicsit megfuttatjuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a paprikát és a borsot.
  2. A husit felkockázzuk, mehet a lábasba. A szalonnát is felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, ezt is beletesszük a lábasba.
  3. Felengedjük a annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. Nem szabad keverni, csak rázogatni!
  4. Rizzsel vagy főtt tésztával és tartármártással tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pikáns pöri, szalonnás sajtos hús, rázott sajtos hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 1 db
füstölt szalonna 15 dkg
trappista sajt 20 dkg
1 kávéskanál
víz 2 dl