Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt kelkáposzta

Göngyölt kelkáposzta
Göngyölt kelkáposzta
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kapta a receptet, azóta gyakran készítjük el. Mi kenyérrel fogyasztjuk, de magában is nagyon finom. Vigyázzunk, a kelkáposztaleveleket ne főzzük sokáig, mert nagyon megpuhul és nehéz lesz felgöngyölni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, vágódeszkára fektetve egyesével kivágjuk a levelek közepén futó kemény részt. Sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a leveleket, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Majd leöntjük róla a főzővizet.
  2. A konyhakész rizst megfőzzük.
  3. Pörköltet készítünk: a hagymát apró kockákra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron (vagy kevés olajon) megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, paprikakrémet, majd a darált húst. Fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük egy kevés vízzel. Tovább fűszerezzük ízlésünk szerint, majd készre főzzük a pörköltet.
  4. Minden hozzávalót hagyunk kicsit hűlni, úgy könnyebb velük dolgozni.
  5. A pörköltet egy szűrőkanállal átmerjük a rizsre, majd összekeverjük. A pörkölt szaftját beleönjük egy tepsibe.
  6. Vágódeszkára teszünk egy kelkáposzta levelet, a közepére halmozunk egy evőkanálnyi rizses-húsos tölteléket. A levél alsó részét ráhajtjuk a töltelékre, erre ráhajtjuk a két oldalát, majd a felső részét. Megfordítjuk, hogy a simábbik fele legyen felül, és a tepsibe rakjuk. Ezt tesszük a többi levéllel is, és szorosan egymás mellé fektetjük őket a tepsibe.
  7. A tejfölt rákenjük a göngyölt kelkáposzták tetejére.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 52 673
elküldve: 21
receptkönyvben: 507
elkészítve: 26/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta, kelkáposztalevélbe töltött darált hús, kelkáposzta rizses hússal töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
kelkáposzta 1.5 kg
gyors rizs 125 g
tejföl 175 g
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint