Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt pulykacomb csiperkés mártással

Göngyölt pulykacomb csiperkés mártással
Göngyölt pulykacomb csiperkés mártással
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombamártást ízesíthetjük tejszínnel is.

hozzávalók / 4 adag

A pulykacombhoz

A töltelékhez

A csiperkés mártáshoz

ajánlat

Tálaljuk burgonyatalérral, vagy krokettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A combot mossuk meg, majd töröljük szárazra és csontozzuk ki. Sózzuk, borsozzuk.

  2. A töltelékhez forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben. Dinszteljük meg a hagymát és a petrezselymet a forró vajban, majd adjuk hozzá a gombát. Sózzuk-borsozzuk, és dinszteljük, míg az egész víz elpárolog. Kavarjuk hozzá a créme fraiche-t, a citromlevet és a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni.

  3. A tölteléket kenjük a kicsontozott combra, majd a combot tekerjük fel, konyhai cérnával kössük össze.

  4. A felforrósított vajban a combot a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a combot benne 10 percet pihenni. A sült szaftot leszűrjük és a forró húslevessel felöntjük.

  5. A mártáshoz a csiperkét vékony szeletekre vágjuk. A vajban megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük a sült szafttal. Kb. 5 percig főzzük, sóval és borssal ízesítjük.

  6. A húst szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.



  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 919
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött-göngyölt pulykacombfilé

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 10:47

Kedves Glaser!

Nagyon tetszik a recepted, csak azt szeretném megkérdezni, hogy nem kell e a töltelékbe tojás, összefog e ez így állni, ilyen kevés zsemlemorzsával? Válaszodat előre is köszönöm.

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-08-25 10:58

Kedves mezescsupor! A zsemlemorzsa összetartja a tölteleket, nem szükseges bele tojas. Üdv Maria

649
pulyka felsőcomb 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 1 közepes db
szárnyas alaplé 2.5 dl
csiperkegomba 15 dkg
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 2 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
crème fraîche 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
csiperkegomba 15 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál