Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt rántott spárga

Göngyölt rántott spárga
Göngyölt rántott spárga
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem ötlete volt, én pedig kiviteleztem a kedvéért. Nagyon finom lett!

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát picit megpucoljuk, majd sós, lobogó vízben pár percig főzzük, ezután jeges vízbe rakjuk (így megőrzi a színét és az ízét). Lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Az olajat felhevítjük (olyan hőfokra, amiben 1-2 perc alatt szépen megpirítjuk, nagyjából amiben a rántott sajtot készítjük).
  2. A megtörölt spárgákat elsőnek a lapsajtba tekerjük, utána a sonkába, ezután jöhet a lisztbe, tojásba és prézlibe való forgatás. Én fogpiszkálóval átszúrom őket, hogy egyben maradjanak, majd mehetnek is a forró olajba. 1-2 percig sütjük, amíg szép színük lesz, aztán kivesszük őket.
  3. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot, és ezután még melegen tálaljuk. Esetleg házi majonézzel, de magában is nagyon finom.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1207
zöldspárga 1 csomag
sonka 200 g
edami sajt 200 g
tojás 4 db
zsemlemorzsa 230 g
finomliszt 6 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint