Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt sonka

Göngyölt sonka
Göngyölt sonka
85 perc / előkészület: 70 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek jöttek hozzánk, és arra az alkalomra készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

A göngyölt sonkához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 főtt tojást, a főtt sonkát, a lilahagymát és a savanyú uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Mindezt a sonkába töltjük, és feltekerjük.
  3. A tányér közepébe helyezzük az olívabogyót és a gyöngyhagymát.
  4. Körberakjuk feltekert sonkával.
  5. A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, és minden sonka közé teszünk egy csokorral.
  6. Minden tekercsre teszünk egy szelet tojást.
  7. Petrezselyemzölddel díszítjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 449
elküldve: 6
receptkönyvben: 283
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

töltött sonka, tojásos sonkás hidegtál, göngyölt sonkás hidegtál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

emjé54
emjé54 Sat, 2016-03-26 07:24

"sütési mód: alul-felül sütés" nem értem: miért kell ezt megsütni?

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Thu, 2012-06-14 22:19

Szia!
Nekem is nagyon tetszik! A répacsíkok kimondottan ötletesek. :) Viszont az előkészület nem csak 7 perc akarna lenni a 70 helyett??? :)
Üdv, WM

302
gépsonka 10 dkg
sonka 3 dkg
vaj 5 dkg
kovászos uborka 3 db
majonéz 50 g
mustár 2 ek
tejföl 2 ek
lila hagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 db
fekete olajbogyó 1 db
gyöngyhagyma 4 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 3 db