Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt szűzérme

Göngyölt szűzérme
Göngyölt szűzérme
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, különleges húsétel, télen-nyáron egyaránt, vendégváráshoz is kitűnő. Ha maradna a nyársból nyersen lefagyasztható és felengedés után süthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, a petrezselymet apróra vágjuk, a kolbászt kifejtjük a bőréből, majd elkeverjük a hagymával és a petrezselyemmel.
  2. A káposztaleveleket megmossuk, kivágjuk a vastag ereit és forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A húst megtisztítjuk az inaktól és a hártyáitól, hosszában félig bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy egy nagy vékonyabb szeletet kapjunk, kicsit kikloffoljuk, hogy egyenletes legyen (de csak óvatosan). Sózzuk, borsozzuk.
  4. A kelkáposzta leveleket a húsra terítjük, rákenjük a kolbásztölteléket, majd összecsavarjuk, beolajozott alufóliába csomagoljuk, kb 2 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen vágni.
  5. Ezután 2 cm vastagságúra felszeleteljük, és kettesével hurkapálcikára tűzzük, majd egy kevés, forró olajban mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 404
elküldve: 5
receptkönyvben: 203
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
486 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelkáposztás göngyölt hús, göngyölt sertés szűzpecsenye, kelleveles szűzpecsenye

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2018-08-14 20:03

Látva ezt a receptversenyt kicsit el ment a kedvem az egésztől, már azt is bánom, hogy neveztem!!!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2013-06-27 13:57

Kedves Katharosz! Ma megcsináltam ebédre a göngyölt szűzérmét. Amikor a férjemnek mondtam, hogy beszámolok neked róla, azt mondta, hogy azt írjam: Ez igen, ez finom volt. Nagyon izlett. Kicsit kénytelen voltam változtatni a recepten, mert nem kaptam sehol sütnivaló kolbászt, így puha, kenhető lángolt kolbásszal készült. Legközelebb, mert biztos főzöm még, ki fogom próbálni sütőkolbásszal. Parázskrumplival, saját kovi ubival isteni volt. Köszi. vmzsuzsa

3masmama
3masmama Mon, 2013-01-14 20:36

Nagyon tetszik a recept. De én többnyire fagyasztott húst használok, mert disznót szoktunk vágni. Szóval akkor nem tudom újra fagyasztani. Szét fog esni?

694
sertésszűz 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kelkáposzta levél 4 db
sütnivaló kolbász 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 dl