Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt töltött karaj

Göngyölt töltött karaj
Göngyölt töltött karaj
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finomat akartam gyorsan és egyszerűen.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat


A töltelék szabadon variálható. Csak a fantázia szabhat határt. Mehet bele sajtszelet, gomba, stb.

Köretként én most burgonyapürét csináltam, de rizzsel, párolt zöldséggel is nagyon jó.

A fotózás még nem megy, de majd gyakorlom. :)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük. Hagyjuk állni fél órát, hogy a fűszer átjárja.
  2. Addig felszeleteljük vékonyra a szalámit és a sajtot.
  3. A karajszeletekre rátesszük a szalámikarikákat (a hús méretétől függ, hogy mennyit) úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a sajtot.
  4. Másik hússzeletre mirelit borsót és kukoricát teszünk.
  5. Minden hússzeletet szorosan feltekerünk, majd körbetekerjük egy-egy szelet bacon-nel.
  6. Tepsibe rakjuk a göngyölegeket és alufóliával lefedjük.
  7. Kb. 25 percig közepes hőmérsékleten sütjük, majd az alufóliát levéve addig, míg a szalonna szép pirosra sül.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 47 981
elküldve: 4
receptkönyvben: 430
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

barand

Mióta szakács: 2010.10.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalámival-sonkával és kukoricával-zöldborsóval töltött sertéskaraj

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Mon, 2012-08-06 12:19

Csirkemellfiléből készítettem el a hétvégén és valami fenomenális volt! Bevallom nem gondoltam hogy ennyire finom lesz, imádom! Köszönöm a receptet!

zsuzsa04
zsuzsa04 Tue, 2011-12-13 12:59

Szia Andi!
Köszönöm, hogy írtál!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy jénaiba süthetem, és hogy bacon nem ég rá?
Csak azért vagyok ilyen körülményes mert kb 30 tekercset készítek, és nem akarom elrontani.
Köszi szépen!
Üdv: Zsuzsa

barand
barand / barand Tue, 2011-12-13 15:46

Szia Zsuzsa!
Nem vagy körülményes. Szerintem sütheted jénaiban is. Én tepsiben csináltam. A bacon nem ég rá, szépen megpirul.
Üdv: Andi

zsuzsa04
zsuzsa04 Mon, 2011-12-05 16:58

Szia!
Én ezt szeretném karácsonykor megcsinálni!
Azt szeretném kérdezni, hogy előző nap elő lehet készíteni, hogy másnap csak sütni kelljen?
És még annyi, hogy a karaj szeletek nagyon kicsik, hogy töltesz bele ennyi mindent?
És mivel rögzíted, hogy nem folyik ki pl a sajt?
Köszönöm

barand
barand / barand Tue, 2011-12-06 06:31

Szia Zsuzsa!

Nyugodtan előkészítheted előző nap, a hűtőben nem lesz baja. Kivéve, ha mirelit zöldséggel töltöd (én szoktam csinálni olyat is). A karaj szeletek szép nagyok, ha kiklopfolod, de azért kell játszani vele a sajtos változatnál. A két szélét rá szoktam hajtani egy kicsit. Összetűzni semmivel sem kell, mert a bacon összefogja a tekercseket.
Jó étvágyat hozzá! :)

Andi

Edi10
Edi10 / Edi10 Sat, 2010-11-20 20:52

Ez volt nálunk ma az ebéd, annyira fincsi lett!! El is rakom a receptet a gyorsan elkészíthető, fini vendégvárós ebédek közé, köszi szépen!

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Mon, 2010-11-01 18:16

a fotó szuper lett, csurog a nyálam, a recept imádni való, biztosan megcsinálom gratulálok...

1293
sertés rövidkaraj 1.5 kg
bacon 40 dkg
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
paprikás szalámi 10 dkg
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint