Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás csirkemell

Gorgonzolás csirkemell
Gorgonzolás csirkemell
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és ízletes húsétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet mossuk, szárazra töröljük, csíkokra vágjuk. A paradicsomot leszűrjük és csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben (olaj nelkül) pirítsuk meg a fenyőmagot.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat . Rátesszük a húst, megpirítjuk, majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőbe megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, felöntjük a levessel, majd rámorzsoljuk a gorgonzolát. A mártást besűrítjük 2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Kb. 5 percig főzzük, a húst a mártásba felmelegítjük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal. Tálalás előtt megszórjuk bazsalikommal és fenyőmaggal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 791
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gorgonzola sajtos csirkemell, gorgonzolás-fenyőmagos csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Endzsilány
Endzsilány / Endzsilány Thu, 2013-09-19 07:12

Ez a recept valami egészen fantasztikus, köszönöm! Szerencsére a családban csak én eszem meg a gorgonzolát, így mondanom sem kell, addig ettem, amíg volt :D (azt hiszem nemsoká célszerű elkezdeni edzeni... :D)

490
csirkemell filé 4 db
szárított paradicsom 4 db
fokhagyma 4 gerezd
alaplé 300 ml
sajt 200 g
étkezési keményítő 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 ek
fenyőmag 1 ek