Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás-gombás bagett

Gorgonzolás-gombás bagett
Gorgonzolás-gombás bagett
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rekkenő hőségre való tekintettel mostanában nem nagyon kívánom a meleg, főtt kajákat. De ebédelni, vacsorázni azért mégis kell valamit. Így jött az ötlet, hogy csinálok valami finom, laktató és nem annyira hétköznapi szendvicset.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Mivel a sajt és a bacon is elég sós, én készítettem a szendvics mellé egy pohár uborkás limonádét. Nem nagy ördöngösség. Egy citrom levét kifacsartam, krumplihámozóval levágtam pár vékony szeletet az uborkából, beledobtam a pohárba, majd felöntöttem ásványvízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont serpenyőben megsütjük.
  2. A gombákat megpucoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a visszamaradt zsíron megpirítjuk.
  3. A mártáshoz egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadunk egy kanál lisztet, tejet, sót és színes borsot, végül a darabokra szedett gorgonzolát, majd megvárjuk, míg besűrűsödik.
  4. A bagettet félbevágjuk, megvajazzuk, majd ezt is kicsit megpirítjuk egy serpenyőben.
  5. Rákenjük a mártást a bagettre, ráfektetjük a bacon csíkokat, azután jöhet a rukkola és a gomba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 195
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

baconös bagett rukkolával, gombás pirítós gorgonzolamártással, gorgonzolaszószos bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
gomba 3 dkg
bacon 2 szelet
gorgonzola 10 dkg
rukkola 4 dkg
bagett 2 szelet
vaj 2 dkg
tej 1.5 dl
finomliszt 1 csapott ek
1 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint