Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás-gombás-szalonnás tészta villámgyorsan

Gorgonzolás-gombás-szalonnás tészta villámgyorsan
Gorgonzolás-gombás-szalonnás tészta villámgyorsan
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyha 2019. márciusi számában megjelent "Lazacos, gorgonzolás, gombás penne" receptje adta az ötletet. Az eredeti receptben szereplő füstölt lazacot és diót füstölt szalonnára és mandulára cseréltem. Nagyon gyorsan elkészíthető, laktató s egyben könnyű étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük. A felcsíkozott/kockázott angolszalonnát serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A mandulát durvára törjük.
  2. A megtisztított, felszeletelt gombát (ugyanabban) a serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Érdemes több adagban elkészíteni, hogy mindenképp piruljon, és ne párolódjon. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A felmelegített tejszínben felolvasztjuk a gorgonzola sajtot, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Beleforgatjuk a tésztát.
  4. Tálaláskor a tésztára szedjük a szalonnacsíkokat, a gombaszeleteket, és meghintjük a manduladarabkákkal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gorgonzolás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1105
csiperkegomba 25 dkg
olívaolaj 2 ek
gorgonzola 10 dkg
főzőtejszín 200 ml
tészta 25 dkg
angolszalonna 10 dkg
mandula 5 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint