Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás-tejszínes leves körtével

Gorgonzolás-tejszínes leves körtével
Gorgonzolás-tejszínes leves körtével
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest, mielőtt hozzáadnánk a körtét és a sherryt, botmixerrel pürésíthetjük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtét megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. Mindegyik cikket még elfelezzük, ráöntjük a sherryt, és lefedve félretesszük.
  2. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, a leveleket letépkedjük, a szárakat apró kockákra vágjuk.
  3. Az olajban a hagymát és a zellerszárat megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, alacsony hőmérsékleten lefedve kb. 25 percig főzzük.
  4. A gorgonzolát apró kockákra vágjuk, és a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. Felfőzzük, és tovább főzzük, míg a gorgonzola felolvad.
  5. Hozzáadjuk a körtét a sherryvel, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal, chilivel ízesítjük. A zellerzölddel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes körteleves sherryvel, zelleres körteleves, tejszínes körteleves zellerrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
körte 1 közepes db
sherry 60 ml
vöröshagyma 125 g
halványító zeller 125 g
napraforgó olaj 1 ek
zöldség alaplé 250 ml
gorgonzola 50 g
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint