Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög csirke Alföldi Flóra konyhájából

Görög csirke Alföldi Flóra konyhájából
Görög csirke Alföldi Flóra konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, gyors és nagyon finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat forró olajon, 3-3 perc alatt elősütjük. Ha kész, tepsibe szedjük őket.
  2. Abban az olajban, amiben a csirkeszárny sült, megdinszteljük az apróra vágott, kétféle hagymát.
  3. Kis darabokra vágva hozzáadjuk a paradicsomot, körülbelül 10-15 perc alatt mártássá főzzük. Eközben sóval, bazsalikommal fűszerezzük, hozzávágjuk a petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk az egy teáskanál cukrot, valamint a worcestershire-szószt.
  4. Az olívabogyót kis karikákra vágjuk, a mártáshoz adjuk, még pár percig főzzük.
  5. A kész mártást a csirkeszárnyakra öntjük, előmelegített sütőben, 200 fokon (7-es fokozat), 30 percig sütjük.
  6. Krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alföldi Flóra

Mióta szakács: 2015.08.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Somat Karácsonyi finomságok
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke paradicsomos raguban, mediterrán csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monsz
Monsz Fri, 2017-03-17 22:54

Azért regisztráltam, hogy megköszönhessem ezt a szuper receptet! :) Annyira finom volt, köszönöm Flóra! Én csirkemellből készítettem.

580
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 7 gerezd
paradicsom 60 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 1.5 ek
olajbogyó 200 g
csirkeszárny 10 db
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 csokor
cukor 1 teáskanál