Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög hagymaleves

Görög hagymaleves
Görög hagymaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a meleg. Gondoltam, jó lenne egy könnyű, nyári verziót kipróbálni. Ez lett a végeredmény. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk. 60 g vajon megpuhítjuk, majd felöntjük a csirke alaplével. Hozzáöntünk még fél liter vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főni hagyjuk 15 percet. Ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt, és további 1 percet főzzük.
  2. Egy serpenyőbe kb. 20 g vajat teszünk, és miután elolvadt, beledobjuk a felkockázott kenyérszeleteket. Kavargatva vagy rázogatva megpirítjuk a kenyérkockákat, és amikor már készen vannak, reszelt parmezánt szórunk rá. A tüzet leoltjuk, és a forró serpenyőben jól összekeverjük, amíg a sajt elolvad.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 010
elküldve: 1
receptkönyvben: 260
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kalota

Mióta szakács: 2015.12.13.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves görögösen, krémes hagymás leves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-06-14 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

467
fehér hagyma 3 nagy db
vöröshagyma 2 nagy db
vaj 80 g
csirke alaplé 600 ml
főzőtejszín 250 ml
víz 500 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet
parmezán sajt 20 g