Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög karácsonyi linzer - kurabjedesz

Görög karácsonyi linzer - kurabjedesz
Görög karácsonyi linzer - kurabjedesz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus görög karácsonyi süti, azok közül, amik még a nem túl édes kategóriába tartoznak. Nagyon egyszerű, és gyorsan megvan.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott teavajat összedolgozzuk a porcukorral (én kézi robotgéppel csinálom).
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a mandula aromát (én inkább darált mandulával szoktam csinálni).
  3. Kézzel lassan hozzádolgozzuk a lisztet, míg össze nem áll.
  4. Hüvelykujjnyi vastag formákat csinálunk belőle (amilyet szeretne az ember, én általában szívecskéket csinálok, kézzel).
  5. Megsütjük.
  6. Rögtön, ahogy kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, majd amikor langyos, még egyszer megszórjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 645
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

angica0901

Mióta szakács: 2011.12.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás-vajas linzer, vaníliás-mandulás linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1254
teavaj 45 dkg
porcukor 1 bögre
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
mandulaaroma 20 ml
finomliszt 6 bögre
porcukor 2 ek