Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög rizs

Görög rizs
Görög rizs
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában, de köretként is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben megfőzzük. A paprikát vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát és paprikát, állandóan keverve kb. 3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a paradicsomot és további 2 percig dinszteljük.
  3. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval ízesítsük.
  4. A rizst leszűrjük, elkeverjük a sűrített paradicsommal és a levessel. A fetát apró kockákra vágjuk. A rizst és a fetát a zöldségekhez adjuk, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A joghurttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 8 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikás-fetás rizs, görög rizsköret, hagymás-paprikás rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
basmati rizs 200 g
zöld kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 200 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 20 g
zöldség alaplé 100 ml
feta sajt 200 g
görög joghurt 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 ek