Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög saláta dinnyével, fetával, olívabogyóval

Görög saláta dinnyével, fetával, olívabogyóval
Görög saláta dinnyével, fetával, olívabogyóval
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a salátára háromszorosan is illik a görög jelző. Egyrészt görögdinnyéből készült, ráadásul görög importból származó dinnyéből (a magyar még nem jelent meg a piacon), ráadásul ez egy tipikus görög vagy általánosabban mediterrán saláta.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

vörösbor

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól lehűtött dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, beletesszük egy üvegtálba.
  2. Teszünk rá olívabogyókat, karikára vágott lilahagymát, morzsolunk rá fetasajtot, locsolunk rá borecetet, szórunk rá fekete borsot, oregánót, díszítjük mentavirággal.
  3. Pirítóssal és vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 912
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

feta sajtos dinnyesaláta, görögdinnyesaláta, mentás fetás görögdinnye lilahagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

213
görögdinnye 10 dkg
feta sajt 5 dkg
lila hagyma 0.5 db
fekete olajbogyó 7 db
zöld olajbogyó 7 db
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
menta 0 ízlés szerint