Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög-szicíliai tarka grill-party

Görög-szicíliai tarka grill-party
Görög-szicíliai tarka grill-party
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg volt még odakint, mikor ránk tört a grill-láz. Egy könnyed, nyári, mediterrán grill-tálra vágytunk, majd kisebb utánajárás után kísérletre adtuk a fejünket: egy görögös, fűszeres, grillezett, gyönyörű sertésszűz, valamint szicíliai zöldséges körettel akár azt is képzelhetjük, hogy a két kultúrát összehozva, valahol az egyik ország apró szigetén, friss hozzávalókból egy kellemes bor mellett a tengerparton, a nap erejét magunkba szívva fogyasztjuk el ezt a könnyed tálat.

hozzávalók / 2 adag

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

ajánlat

Gyümölcsös, olasz, száraz fehérbort, vagy görög fenyőbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Roston sült citromos sertés

  1. A sertésszeleteket töröljük szárazra, majd finoman klopfoljuk ki.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket az olajjal, a sóval, a borssal és a citrom levével, majd nyomjuk bele a fokhagymát préssel. Forgassuk bele a sertésszeleteket, és helyezzük lefedve három órára a hűtőbe.
  3. Ha szabadtéren grillezünk, akkor helyezzük a sertésszeleteket a rácsra, majd gyakran forgassuk őket és locsoljuk a páccal, míg el nem készülnek.
  4. Ha konyhában kívánjuk megsütni, akkor vegyük közepes erősségűre a főzőlapot, és plusz olaj nélkül süssük mindkét oldalát a sertésnek vörösre, miközben locsolgatjuk a páclével.

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

  1. Forraljunk vizet a kuszkuszhoz, majd keverjük össze őket egy tálban, keverjük bele a vajat, és tegyük lefedve félre 5 percre.
  2. A cukkinit vágjuk apró kockákra, a fokhagymát karikára, majd forró olajban süssük meg őket. Vegyük lejjebb a lángot, és keverjük hozzá a balzsamecetet, a xilitet, a mentalevelet és a mazsolát.
  3. Keverjük össze végül a félretett kuszkusszal.

Szicíliai sült paprika

  1. A megmosott paprikákat helyezzük forró sütőbe, s néha megforgatva süssük őket addig, amíg a héjuk megráncosodik és fekete foltok jelennek meg rajtuk.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket, az olajat, a préselt fokhagymát, a citrom levét és a villával szétnyomkodott szardellafilét.
  3. A sült paprikákat vágjuk rövid csíkokra, majd keverjük bele a fűszeres, olajos mártásba.
  4. A paprikát, a kuszkuszt és a grillezett húst ízlésesen helyezzük el tányéron.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Chef Petersson

Mióta szakács: 2013.09.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült paprika cukkinis kuszkusszal és görög grillezett sertéssel, görögös grilltál, grillezett sertésszűz sült paprikával és kuszkusszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1018
sertésszűz 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
oregánó 1 ek
kakukkfű 1 ek
bazsalikom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukkini 2 közepes db
balzsamecet 2 ek
xilit 1 ek
menta 1 marék
mazsola 1 marék
fokhagyma 2 gerezd
kuszkusz 100 g
víz 2 dl
vaj 50 g
olívaolaj 2 ek
piros kaliforniai paprika 2 db
fokhagyma 2 gerezd
zöld kaliforniai paprika 2 db
citromlé 1 citromból nyert
bazsalikom 1 marék
cayenne bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szardella 50 g