Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög töltött káposzta

Görög töltött káposzta
Görög töltött káposzta
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete "Görögország - Mediterrán finomságok" című szakácskönyv.

hozzávalók / 3 adag

A káposztához

A töltelékhez

Az avgolemonohoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta torzsáját hegyes késsel kivágjuk. Egészben forrásban lévő vízbe tesszük, és egyenként lefejtünk 14-15 levelet. (A közepét más étel készítéséhez használjuk fel.) Lecsepegtetjük, amikor már kissé kihűlt, a tövén lévő vastag eret levékonyítjuk (hogy a felgöngyölésnél ne akadályozzon).
  2. A töltelékhez a kétféle darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, rizzsel és a durvára vágott petrezselyemzölddel. Sóval, borssal és a chilipehellyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
  3. A leveleket egyenként megtöltjük a rizses hússal és felgöngyöljük, két végét összenyomva lezárjuk.
  4. Egy lábas alját kirakunk káposztalevelekkel. Szorosan egymás mellé ráhelyezzük a káposzta tekercseket. Ráöntjük az olívaolajat és a levest, sózzuk. Felfőzzük, majd lefedve kb. 45 percig főzzük. A főzőlevet leszűrjük.
  5. 250 ml-t a főzőléből egy kis edényben felfőzzük. Besűrítjük a citromlével elkevert étkezési keményítővel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A káposzta tekercseket a szósszal tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos szósszal tálalt töltött káposzta, káposztalevélbe göngyölt húspogácsa, töltött káposztalevelek avgolemonoval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-11-19 18:40

Kedves Glaser!
Ez a recept nekem újdonság, az ízesítése a petrezselyemzölddel és a szósz hozzá. Nagyon tetszik, ki fogom próbálni. Köszi a receptet. Piroska

639
káposzta 1 közepes fej
0 ízlés szerint
alaplé 500 ml
olívaolaj 40 ml
darált marhahús 250 g
darált sertéshús 250 g
vöröshagyma 2 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
rizs 40 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
tojás 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint