Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög töltött kenyér

Görög töltött kenyér
Görög töltött kenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szombati piknikünk egyik "főszereplője" volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és kevés langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összekeverjük a megmaradt vízzel, végül hozzádagasztunk  2 ek olajat. Géppel vagy kézzel fényes, rugalmas tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük (kb 1 óra).
  3. Kelesztés után 1 cm-es téglalappá nyújtjuk; megkenjük 2 ek olajjal, rászórjuk a 2 ek búzadarát, majd egyenletesen elosztva rámorzsoljuk a feta sajtot, olívabogyót, végül a durvára csipkedett friss bazsalikomot.
  4. Felcsavarjuk, mint a bejglit, a végeket hosszában-széltében összecsipkedjük, és a hosszú, csipkedett részt alulra téve egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
  5. Ezután ollóval függőlegesen bevagdossuk (nem vágjuk teljesen át!) a tetejét 2 centiméterenként, majd lekenjūk felvert tojással. Megint kelni hagyjuk; most 30 percet.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt (és a sütő aljába egy kis fémtálba vizet).
  7. Kelesztés után lepermetezzük vízzel, megszórjuk a magokkal, és betesszük a forró sütőbe.
  8. 10 perc után visszavesszük a hőt 200 fokra, majd aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 124
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

görög fetás kenyér, fetával töltött görög kenyér, fetával és olívabogyóval töltött kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-05-05 17:17

Szia Torma, ma valami ilyesmi kenyeret sütöttem, úgy gondolván, hogy én találtam ki...aztán a legújabb kiflireceptedről ide keveredtem, és lám...:) (még az is lehet, hogy régen láttam a recepted, és csak úgy előkúszott ma a tudatalattimból, ki tudja)
üdv,
Zilka

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 23:36

Mert Te egy kis mindentudó kis "dongócska" vagy! Egyébként tudsz Te ilyet kapásból sütni, sőt!!! Puszi, Torma :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 23:33

Szia Évanyóca, köszönöm, szivesen, meggyógyultál már? Kellemes hétvégét, T:)

barna39
Barny / barna39 Sat, 2013-02-02 11:59

Nagyon szép és mutatós! Gratulálok ismét remekeltél!!
Üdv:Barnabás

464
kenyérliszt BL80 2 bögre
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 csipet
víz 3 dl
1 tk
napraforgó olaj 4 ek
feta sajt 250 g
fekete olajbogyó 15 db
bazsalikom 1 csokor
búzadara 2 evőkanál
szezámmag 1 ek
tökmag 1 ek