Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög uborkasaláta

Görög uborkasaláta
Görög uborkasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőm áradozott, hogy milyen finom salátát evett a nyaralásukon. Kifaggattam, hogy miből készült, és hogy nézett ki? Elkészítettem, és én is csak áradozom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, leöblítjük, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. A tejfölhöz öntjük a joghurtot, beletesszük a sót, cukrot, mustárt és az őrölt borsot. Alaposan összekeverjük.
  3. Az uborkát és a hagymát megfelelő nagyságú tálban többször átforgatjuk, azután ráöntjük a tejfölös krémet, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Tetejét megszórjuk bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 11 653
elküldve: 4
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta, tejfölös uborkasaláta, görögös uborkasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

138
kígyóuborka 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 150 g
joghurt 150 g
cukor 1 ek
mustár 1 ek
1 teáskanál
bors 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
paradicsom 1 közepes db