Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görögdinnyeleves

Görögdinnyeleves
Görögdinnyeleves
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan még nincs dinnyeszezon, de az idő már nyárias, és egy hideg kortyolgatós mindig  a nyaralásokat idézi...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A görögdinnyét fagylaltos kanállal kivájjuk, kimagozzuk, és turmixgép segítségével eldolgozzuk.
  2. Felmelegítjük, beédesítjük, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, és belerakjuk a szegfűszeget is. Jöhet bele a limelevünk is, majd keményítővel és a tejszínnel bekötjük, és hűtőben visszahűtjük.
  3. A mazsolát rumba áztatjuk, és mentalevéllel megspékelve akár jégkockákkal tovább hűtve tálaljuk a levesünket.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Görögdinnyebólé, dinnyeleves, hűsítő gyümölcsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
görögdinnye 1 kg
növényi tejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
folyékony édesítőszer 15 csepp
szegfűszeg 3 db
fahéj 0 ízlés szerint
limelé 1.5 teáskanál
rum 1 dl
mazsola 10 dkg