Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görögös rakott burgonya

Görögös rakott burgonya
Görögös rakott burgonya
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom burgonyás étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük.
  2. A forró olajban a darált húst állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a tejszínt, tejfölt, a feta felét és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A mártást a burgonyára öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és az elmorzsolt maradék fetával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 825
elküldve: 9
receptkönyvben: 279
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli, darált hússal rakott krumpli, gyros fűszerkeverékes rakott krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Momo-chan
Momo-chan Sat, 2012-11-10 15:38

Nagyon fincsi. Köszi a recepted. Korábban Knorr porból csináltam, de kivették a forgalomból. Most végre újra ehetem ezt a finomságot. :D

736
burgonya 50 dkg
darált sertéshús 125 g
gyros fűszerkeverék 1 teáskanál
főzőtejszín 100 g
tejföl 100 g
feta sajt 75 g
sajt 75 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek