Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzgombóc Pancsika konyhájából

Gőzgombóc Pancsika konyhájából
Gőzgombóc Pancsika konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is nagy kedvencem volt az osztrák Hütték hangulatát idéző "Germknödel", melyet itthon is szívesen csinálok.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom darált mákkal is, de lehet töltelék nélkül is készíteni, és forró (gyümölcsdarabos) dzsemmel tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, közepébe mélyedést csinálunk, ide beletesszük az élesztőt, a cukrot, és valamennyi langyos tejjel elkeverjük. Befedjük liszttel, majd konyharuhával a tálat, és 30° körüli hőmérsékleten érleljük (kb. 15 percig).
  2. Felolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, és az érlelt tésztához adjuk a sóval és tojássárgájával, majd alaposan összedolgozzuk. Nyújtódeszkára tesszük a tésztagombócot, megszórjuk pici liszttel, konyharuhával befedjük, és kétszeresére kelesztjük.
  3. Összekeverjük a darált diót a porcukorral, 2-3 evőkanálnyit elteszünk tálaláshoz. Egy nagy fazekat felteszünk vízzel forrni, tetejére egy fröccsenésgátló szűrőt helyezünk. A víz ne túl erősen forrjon!
  4. 1 cm vastagra nyújtjuk a megkelt tésztát, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk kb. 1-1 csapott evőkanálnyi darált diót. Utána a sarkoknál felhajtjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Ezután még kb. 10 percig kelesztjük.
  5. A fröccsenésgátlóra helyezzük fejjel lefelé 3 gombócot (ügyelve, hogy ne érjenek össze, mert még duzzadni fognak a gőzben), majd egy fedővel, ami nem ér a gombócokhoz, lefedjük, és kb. 10 percig gőzöljük (tűvel a közepét megszúrjuk, és ellenőrizzük, hogy nyers-e a tészta).
  6. Ha kész van, akkor szűrőlapáttal egy tányérra helyezzük a gombócot, olvasztott vajjal és pici darált diós porcukorral melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
82 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Germknödel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

391
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 púpozott ek
tej 125 ml
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
himalája só 1 csipet
dió 10 dkg
porcukor 5 dkg