Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gőzölt citromkrém

Gőzölt citromkrém
Gőzölt citromkrém
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ez a citromkrém nem egy pihe-puha könnyed, hanem egy kalóriadús-laktató, de ugyanakkor finom krém.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük, levesszük a tűzről, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük, majd rászűrjük a tejszínt, elkeverjük, a végén hozzákeverjük a citromlevet, ha szükséges, kevés cukorral édesítsük.
  3. A masszát elosztjuk 6 kevés olajjal kikent tűzálló formába. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, és hagyjuk hűlni, majd pár órára betesszük a hűtőbe. A desszerteket óvatosan tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos desszertkrém, citruskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

361
habtejszín 400 ml
cukor 150 g
citromhéj 2 citromból nyert
tojássárgája 6 db
citromlé 100 ml