Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Graham bagett

Graham bagett
Graham bagett
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig én sütöm a kenyerünket, most erre volt hangulatom.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg vízbe tesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra futtatjuk.
  2. Dagasztógép táljába alulra tesszük az írót, a sót, majd a lisztet, végül az élesztőt, vizet, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Fél órát letakarva pihentetjük.
  3. Újra átgyúrjuk a duplájára kelt tésztát, és megint 30-40 percig kelesztjük.
  4. Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát (most is lágy), három részre osztjuk. Hosszúkásra sodorjuk, amilyen a sütőforma hossza és belehelyezzük. Újabb 15 percig kelesztjük, míg a sütő előmelegszik 250 fokra.
  5. 250 fokon, hőlégkeverésen, 10-12 perc alatt megsütjük. Mikor betesszük, lespricceljük vízzel.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 1 065
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

bagett graham lisztből, tönkölyös bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

174
tönkölybúza liszt 35 dkg
graham-liszt 10 dkg
író 1 dl
víz 2.5 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 1.7 dkg
1 tk