Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Graham-lisztes házi pizza

Graham-lisztes házi pizza
Graham-lisztes házi pizza
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi pizza egy kicsit másképp. Nagyon vékonyra nyújtott graham-lisztes pizzatészta, variálható feltétek. Most az én egyik kedvenc változatomat mutatom be.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első 11 hozzávalót (a fél-fél tk zöldfűszer kivételével) összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadhatunk kevés lisztet vagy olajat, állagtól függően. Dagasztjuk, majd kb. 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük. (Ha csak másnap akarjuk elkészíteni, akkor tegyük egy éjszakára a hűtőbe konyharuhával letakarva, és olajozzuk meg a tészta felületét. Így is kitűnően megkel, csak lassabban.)
  2. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, kettéválasztjuk (én háromfelé vágtam, így nagyon vékony pizzatésztáim lettek). Kinyújtjuk a tepsinek megfelelő méretűre, vagy amekkora pizzát szeretnénk. Még fél órát kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a feltéteket. A tejfölt összekeverjük a maradék zöldfűszerekkel, az átnyomott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük.
  4. A paradicsomot, a lilahagymát és a mozzarellát felkarikázzuk. A fetát és a camembert-t kockázzuk, a kukoricát és az ananászt lecsepegtetjük.
  5. A pizzatésztákat megkenjük a fokhagymás tejföllel, ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltéteket, meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 561
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-kukoricás pizza, graham pizza ananászosan, teljes kiőrlésű pizza ananászos-kukoricás feltéttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubianyu
Bubianyu Sun, 2015-01-11 19:35

Nekem nem sikerült:((( egyáltalán nem akart megkelni és ehetetlen kemény lapok lettek:( biztos, h én rontottam el vmit. pedig szükségem lenne jó kis grahamos pizzatésztára, de nem ment:(

1157
graham-liszt 25 dkg
finomliszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
víz 3 dl
instant élesztő 1 tasak
1 ek
barna cukor 0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2.5 tk
oregánó 2.5 tk
olívaolaj 3 ek
tejföl 450 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
pulykamell sonka 15 dkg
feta sajt 10 dkg
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
camembert sajt 10 dkg
ananászkonzerv 340 g
csemegekukorica 140 g
lila hagyma 1 közepes fej