Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás-citrusos-kókuszos tarte

Gránátalmás-citrusos-kókuszos tarte
Gránátalmás-citrusos-kókuszos tarte
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nagyon szeretem a tarte-okat elkészíteni és enni is, hiszen mindig ki tudok találni valami új ízesítést, legfőképpen a gyümölcsöket variálva.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Hozzávalók a gránátalmás-citrusos krémhez

ajánlat

A tarte-ot gránátalmamagokkal, kókuszreszelékkel, illetve narancs- és grépfrútszeletekkel díszítsük.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Mérjük ki a lisztet egy tálba, amelyhez morzsoljuk hozzá a hideg, kockázott vajat, hogy a végére morzsás állagot kapjunk. Ezt a lépést egy aprítógép segítségével is elvégezhetjük, így kezünk melege nem fogja elolvasztani a vajat.
  2. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját és a hideg vizet, majd óvatos mozdulatokkal egységes tésztát gyúrjunk belőle.
  3. A kész tésztát folpackba becsomagolva tegyük be a hűtőbe kb. fél órára.
  4. A hűtés után nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra, majd helyezzük egy kerek piteformába. A tésztát alaposan nyomkodjuk bele a formába, a lelógó széleket pedig hajtsuk a forma szélére.
  5. A tészta alját villával szurkáljuk meg, majd vakon süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig. A "vak" sütés sütőbab segítségével történik, amelyet a tészta tetejére, sütőpapírra vagy alufóliára öntünk. A sütőbab a töltelék helyetti nehezékként szolgál, helyette használhatunk rizst is.
  6. 10 perc vak sütés után szedjük ki a sütőbabot a tésztából, a formából kilógó tésztarészeket precízen vágjuk le, majd tegyük vissza a sütőbe újabb 10 percre, 200°C-on.

A kókuszos krém elkészítése

  1. A kókusztejet és a cukrot kezdjük el melegíteni egy lábasban alacsony lángon.
  2. Ha a cukor felolvadt és összekeveredett a kókusztejjel, tegyük hozzá a vanília aromát.
  3. A kukoricakeményítőt keverjük ki 2-3 evőkanál vízzel, majd ezt is öntsük hozzá a kókuszos keverékhez.
  4. Közepes lángon főzzük a krémet kb. 10 percig, amíg sűrű állagot nem kapunk.
  5. A krémet öntsük a kisült tésztába, kb. a forma feléig, majd hagyjuk megdermedni kb. 1-2 óráig.

A gránátalmás-citrusos krém elkészítése

  1. A tojásokat és a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, majd vízgőz felett melegítsük fel.
  2. Ezután tegyük hozzá a gránátalma, a grépfrút és a narancs facsart levét, illetve 1 citrom reszelt héját. Keverjük össze, majd melegítsük tovább a keveréket.
  3. A kukoricakeményítőt 2-3 evőkanál vízzel keverjük ki, majd adjuk hozzá a keverékhez, és így főzzük tovább a krémet.
  4. Végül adjuk hozzá a vajat is, és keverjük csomómentesre.
  5. A kihűlt kókuszos krém tetejére ezt is öntsük a formába a tésztára, majd hagyjuk hűlni 2-3 órát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

f.nora96

Mióta szakács: 2019.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gránátalmás-citrusos-kókuszos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

717
finomliszt 175 g
porcukor 25 g
vaj 100 g
tojássárgája 1 db
víz 1 evőkanál
kókusztej 400 ml
porcukor 30 g
kukoricakeményítő 3 evőkanál
vaníliaaroma 2 teáskanál
tojás 4 db
tojássárgája 1 db
gránátalma 1 db
grépfrút 1 db
narancslé 60 ml
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 80 g
kukoricakeményítő 2 evőkanál
vaj 100 g