Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás-diós csirkecomb

Gránátalmás-diós csirkecomb
Gránátalmás-diós csirkecomb
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek tartalmas ételei után mindenkinek jól esik egy könnyű étel, amely mindamellett, hogy nagyon finom, nagyon látványos is, hiszen számtalan szín található a tányéron. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gránátalma levét, a narancslekvárt, balzsamecetet és a mustárt alaposan összekeverjük, és félretesszük.
  2. A combokat mindkét oldalukon megsózzuk, és megborsozzuk, s a kevés forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk úgy, hogy a bőrös felével kezdjük a pirítást. Majd ezt is félretesszük.
  3. Ekkor a hagymát vékony szeletekre vágjuk, s megpároljuk az olajon. Amikor már halványbarna és puha, hozzáöntjük a gránátalmás levet, és felforraljuk 1-2 perc alatt.
  4. A combokat egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás-gránátalmás öntetet, és sütőben 45-50 perc alatt megsütjük alufóliával lefedve. A végén az alufóliát levesszük róla, s a bőrös felével fölfelé kicsit sütjük, hogy ropogós legyen a bőre.
  5. Amíg sül a csirkecomb a sütőben, addig a diók illatosra pirítjuk, s amikor kihűlt, durvára törjük. A koriandert felszeleteljük apróra, s a fél gránátalma magjait egy kiskanállal kivájjuk, valamint a kifacsart gránátalmákból megmentjük az ép magokat. 
  6. Ha kész vannak a combok, megszórjuk a korianderrel, a dióval és a gránátalma magjaival.
  7. Polentával vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 436
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

korianderes csirke gránátalma magokkal, sült csirkecomb hagymás-gránátalmás öntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
gránátalma 2.5 db
dijoni mustár 1 ek
balzsamecet 1.5 ek
narancslekvár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
dió 2 marék
koriander 0.5 csokor