Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás édes kuszkusz

Gránátalmás édes kuszkusz
Gránátalmás édes kuszkusz
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, gyorsan előkészíthető, különleges desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát egy edénybe tesszük, forró vízzel felöntjük, és hagyjuk duzzadni.
  2. A datolyákat hosszában 8 cikkre vágjuk. A gránátalmát kettévágjuk, a magokat kiveregetjük. A mandulapelyhet egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  3. A kuszkuszt leöntjük 400 ml forró vízzel, csipet sót adunk hozzá. Lefedjük, és hagyjuk kb. 7-10 percig állni.
  4. A kuszkuszhoz keverjük a vajat, a leszűrt mazsolát, a gránátalmamagokat, datolyát, mandulapelyhet, 1 ½ tk fahéjat, 3 ek cukrot és a rózsavizet.
  5. Még melegen, a maradék porcukorral és fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes kuszkusz, gyümölcsös kuszkusz, mazsolás-datolyás kuszkusz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
mazsola 2 marék
datolya 8 db
gránátalma 1 db
mandulapehely 4 ek
kuszkusz 30 dkg
1 csipet
vaj 3 ek
fahéj 2 tk
porcukor 4 ek
rózsavíz 2 ek