Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás madársaláta

Gránátalmás madársaláta
Gránátalmás madársaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, mutatós, előételként is tálalható saláta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A madársalátát megmossuk, majd saláta centrifugába tesszük, és megpörgetjük.
  2. A narancsokat és a mandarint meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  3. A gránátalmát elfelezzük, majd egy tányérra a magokat egy kés nyelével kiveregetjük. A levét leszűrjük.
  4. A madársalátát elkeverjük a narancs és a mandarin filével. Elosszuk 4 salátás tányérra, megszórjuk a gránátalma magokkal.
  5. Az ecetet elkeverjük a sóval, és a gránátalma lével. A végén pedig hozzákeverjük az olívaolajat, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  6. Tálalás előtt a dresszinget a salátára permetezzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 001
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös madársaláta, narancsos-gránátalmás madársaláta, gránátalmamagos madársaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

154
madársaláta 200 g
narancs 2 db
mandarin 1 db
gránátalma 1 db
ecet 2 ek
0.25 tk
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek