Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás-mangós sajttorta csokival bolondítva

Gránátalmás-mangós sajttorta csokival bolondítva
Gránátalmás-mangós sajttorta csokival bolondítva
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám névnapja volt. Körkérdés a családnak, milyen tortát szeretnének. Mivel senki sem szereti a vajkrémes, túl édes tortákat, ezért elkezdtem keresgetni. Mivel már a sajttorta korábban is sikert aratott, ezért gondoltam, hogy legyen az.
Vásárlás előtt beszéltem édesanyámmal telefonon, aki mondta, hogy vett egy gránátalmát, de szerinte nem jó, biztos kiszáradt, mert nincs húsa, csak magjai. Ki is dobta. Jót nevettem, és közöltem vele, hogy azt kellett volna megenni. Emiatt lett gránátalmás, hogy megkóstolhassa.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet robotgéppel össze kell törni (de lehet kapni már eleve így is), és az olvasztott vajjal összedolgozni. Ezt a masszát a tortaforma aljára nyomkodjuk.
  2. Összekeverjük a sajtot, a felvert tejszínt és a cukrot. Majd jöhet bele a gyümölcs és a felolvasztott csoki.
  3. A kész krémet a tortalapra kenjük.
  4. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Díszítésnek a tetejére olvasztott csokit csorgatunk.

  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 364
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

blacktori

Mióta szakács: 2010.11.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gránátalmás sajttorta, mangós sajttorta, csokimázas gyümölcsös sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aprószulák
Aprószulák Sun, 2014-04-20 15:01

Hát nekem ez nem vált be. Az alja nem állt össze, hanem szétporladt. Pedig annyi vajból és kekszből csináltam, amennyit ír a recept és állni is hagytam.

Aprószulák
Aprószulák Wed, 2014-04-16 07:43

A gránátalma magjait csak ki kell szedni és úgy mehet bele a krémbe? Nem csináltam még semmit gránátalmából, nem tudom hogy működik ez a gyümölcs :)

Scrat
Scrat Tue, 2012-07-10 08:08

Szia!
Hát most eléggé tanakodok, mert egy olyan ismerősömnek szeretnék tortát csinálni, aki totál oda van a sajtos dolgokért, viszont nem szereti a túl habos dolgokat. Mennyire van habos jellege, vagy totál krém a felső rétege? Előre köszi és bocsi a furcsa kérdésért :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-12-17 19:45

Kedves blacktori!Már a neve is arra késztetett, hogy megnézzem a receptedet, a fénykép egész egyszerűen gyönyörű,guszta, szép a tálalás, és annyira ,hmmm...nincs belőle egy szeletke,megkóstolni??Hogy ez el lesz készítve, az tuti,de már nem fér be a naptárba, mert beosztottam , melyik nap mit főzök,sütök, milyen sütik lesznek.Lehet, ezzel kezdem az új esztendőt, és akkor baj egész évben majd nem lehet,remélem.:-)))Köszi.Elmentve: :-))))Éva-Anyóca

503
háztartási keksz 180 g
vaj 75 g
tejcsokoládé 100 g
krémsajt 300 g
habtejszín 200 ml
cukor 75 g
gránátalma 1 db
mangó 1 db
csokoládé 5 dkg