Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás-pörkölt diós csirke

Gránátalmás-pörkölt diós csirke
Gránátalmás-pörkölt diós csirke
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gánátalma szirup egy nagyszerű találmány, izgalmas íz. Ebben a kombinációban igazán ízletes, illatos ételt kapunk. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, grill serpenyőben kevés olajon  mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük.
  2. Egy nagy serpenyőben a durvára darált diót 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt lilahagymát és az aszalt szilvaszemeket, felengedjük a csirke alaplével, és lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a csirkeszeleteket, a gránátalma szirupot, a fahéjat, kurkumát, rózsaborsot, cukrot, és 20 percig lassan forraljuk, míg a leve besűrűsödik.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós csirkemell aszalt szilvával, csirkemell gránátalma sziruppal, pikáns csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tralala
Tralala Thu, 2013-12-19 11:17

Kedves Évi néni! A hozzávalóknál az biztos jó hogy 250 dkg dió? Nem inkább 25 dkg?
Köszönöm előre is!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-12-19 14:45

Kedves Tralala!
Ki, hogy szereti. Egyébként valóban több betűt írtam a kelleténél (dk-al). Köszönöm az értesítést, korrigálom.
Üdv: Évi néni

matrjoska
matrjoska Mon, 2013-02-11 22:03

Gránátalma szirupot itthon hol lehet kapni? Én Oroszországban láttam először ilyet és muszáj voltam hozni magamnak egy üveggel. Ezt fogom belőle elkészíteni!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-02-12 22:45

Ha Bp-en élsz, az Ázsia boltban kapsz több félét is. De szerintem más keleti fűszereket árusító kereskedésekben is. Egyszerűen imádom. Ezek szerint te is. Jó főzést kívánok! Üdv: Évi néni

csato
csato Sun, 2012-07-15 20:18

Most mondjam azt megint ,h tudtam?Pedig igen már a címéről,képéröl.:)Mentve!Szuper !Üdv Csató

985
csirkemell filé 50 dkg
dió 25 dkg
aszalt szilva 50 g
gránátalma szirup 8 ek
lila hagyma 1 közepes db
csirke alaplé 2.5 dl
fahéj 1 tk
kurkuma 0.25 tk
rózsabors 1 kávéskanál
melaszos nádcukor 1.5 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek