Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grand Marnier szuflé

Grand Marnier szuflé
Grand Marnier szuflé
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a szuflét azóta tervezem, mióta sikerült Nagygombócossal is összefutnom és egy picit megismerkednünk.
Bár mindenkit csak biztatni tudok az elkészítésére, mert ez a legfinomabb felfújt a világon, ezt a posztot elsősorban Neki és NoSalty Petrának ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A szufléhoz

A formák előkészítéséhez

A tetejére

ajánlat

Összedobtam még egy kis mártást is hozzá:
2 nagy narancs kifacsart levét két kanál saját készítésű narancslekvárral harmadára beforraltam, egy diónyi vajjal pedig bársonyossá tettem.
Nagyon jól kiegészítette ez a savanykás mártás a fenséges szuflét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazzuk és cukorral meghintjük a formákat. Betesszük őket a hűtőbe.
  2. A tejet a kikapart vaníliarúddal együtt felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk (volt az 20 is).
  3. 2 tojássárgáját kikavarunk 40 g cukorral.
  4. Ezután kell hozzáadni a lisztet.
  5. A tojásos masszát felengedjük az átszűrt vaníliás tejjel és visszatesszük a tűzre.
  6. Kavargatva addig főzzük, míg enyhén sűrűsödni kezd.
  7. Ekkor áttöltjük egy tiszta üvegtálba, hozzáadjuk a likőrt és a maradék 1 tojássárgát.
  8. A tojásfehérjét puha habbá verjük, majd hozzáadjunk 15 g cukrot. Tovább verjük, míg kemény hab nem lesz.
  9. Először a hab negyedét, majd a maradék részt dolgozzuk az alapmasszába.
  10. A masszát a formákba kanalazzuk és 190 fokos sütőbe tesszük őket. (8-15 perc alatt lesznek kész, a méretüktől függően.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 193
elküldve: 2
receptkönyvben: 329
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos szuflé, narancsos souffle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-05 14:16

Nekem mindig összeesik, ahogy kiveszem a sütőből. Tudja valaki, hogy mit kell csinálni ezellen? köszi Éva

petra
Petra / petra Mon, 2009-06-29 20:41

Én is meginogtam most, és utánanéztem a magyarhelyesírás.hu-n: helyesen 1 f. a szuflé.
Készíts sok-sok finomságot a kötényben:-)
szép estét!

pakosztosmacska
Pákosztos macska / pakosztosmacska Mon, 2009-06-29 20:14

Drága Petra! Remélem neked is hasonlóan jól sikerül! A kötényt pedig külön köszönöm!!!
Apropó: bizonytalan vagyok a szufflé helyesírását illetően-valahol azt olvastam, hogy 2 f.
Vagy maradjunk a felfújtnál?
Millie

petra
Petra / petra Mon, 2009-06-29 14:57

Kedves Pákosztos Macska!
Az összes felhasználónk nevében köszönöm a legfinomabb szuflé receptjét, hamarosan elkészítem és beszámolok:-)
Üdv,
NoSalty Petra

285
cukor 55 g
tej 250 ml
vanília 0.5 db
tojássárgája 4 db
finomliszt 30 g
grand marnier 4 teáskanál
tojásfehérje 4 db
vaj 3 ek
cukor 10 dkg
porcukor 5 dkg