Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratin a la Firenze

Gratin a la Firenze
Gratin a la Firenze
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Banditák című film egyik – számomra kedvenc – jelenetében, Cate Blanchett, vagyis főhősnőnk, egy szuper vacsit rittyent kedves urának, és bár ő abban reménykedik, leveszi a lábáról, végül nem sikerül. De minket meggyőzött!

Már csak azért is, mert ritka, hogy valaki ilyen négyfogásos vacsorával várja haza családtagjait, és igen, tudjuk, a csaj milliomos, és baromira unatkozik, és baromira rá is ér, de tényleg remek fogásokkal rukkol elő. Így mi is kipróbáltuk.

hozzávalók / 6 adag

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A tojássárgáját és a tejszínt egy edénybe tesszük, és vízfürdőbe állítva, folyamatos keverés mellett, lassanként adagolva hozzáadjuk a vajat.
  3. Addig keverjük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Sóval, cayenne-i borssal, szerecsendióval és lime-mal fűszerezzük.
  5. Olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a spenótot.
  6. Belekeverjük a mártásba.
  7. Kivajazzuk a sütőformát.
  8. Vékonyra felszeleteljük a burgonyát, majd egy réteget a tepsibe helyezünk belőle.
  9. Ráöntjük a mártást, vékonyan megszórjuk sajttal, majd jöhet rá az újabb adag burgonya.
  10. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  11. Előmelegített sütőben 220 fokon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 27 273
elküldve: 7
receptkönyvben: 808
elkészítve: 37/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos krumplirakottas, rétegzett burgonya spenótosan, csőben sült spenótos krumpli

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Thu, 2014-07-17 08:28

Kedves Nóra!

"Sóval, cayenne-i borssal, szerecsendióval és lime-mal fűszerezzük." A lime-nak a leve, a reszelt héja, esetleg mindkettő kell? Köszi a választ. A kép nagyon jó lett!

hangya11
hangya11 Fri, 2014-01-03 19:59

Ma kipróbáltam ezt a receptet egy lisztérzékeny, egy veregtáriánus és 3 gyerek társaságnak. Mindenkinek ízlett. Tényleg nagyon finom :) Köszi!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-11-03 15:30

Kedves Nora,

a lazacos-recepted letöltese utan "beugrottam" az oldaladra es szivböl gratulalok ugy a receptekhez, mint a fotokhoz. Jelentkezhetnel gyakrabban is!:)

Üdvözlettel, Marti

orsi013
orsi013 Sat, 2013-09-28 10:47

szia! a receptbol nem derul ki hogy a krumpli elore fozott vagy nyers? elore is koszi

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer Sun, 2013-09-29 18:16

Szia Orsi!

Nyers krumpliból készítettem, amit nagyon vékonyra szeleteltem. (De természetesen főttel is készíthető, csak akkor nem lesznek ilyen szép hajszálvékonyak a szeletek.) Így talán ízletesebb is a végeredmény...:)

382
tojássárgája 5 db
vaj 2.5 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
cayenne bors 1 csipet
lime 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
spenót 200 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
sajt 20 dkg
vaj 1 ek