Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott eper

Gratinírozott eper
Gratinírozott eper
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojásos-tejfölös keveréket ízesíthetjük reszelt narancshéjjal és cointreauval vagy vaníliával.  Egy gombóc vanília fagylalttal tálalva fenséges.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket, megpucoljuk, mossuk és lecsepegtetjük. Az epreket négybe vágjuk. A babapiskótát apró darabokra tördeljük.

  2. Egy nagyobb tűzálló tálat vagy 4 kisebbet vajjal kikenünk, az epret elosztjuk a tálakba, megszórjuk a babapiskóta darabokkal.

  3. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a végén hozzáadjuk a tojássárgákat. A végén óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét.

  4. A tejfölös masszát elosztjuk az eperre, megszórjuk a mandulapehellyel.

  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, míg a teteje szép barna lesz.

  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 835
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csőben sült eper, habos sült eper, epres sütemény morzsolt babapiskótával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

282
eper 500 g
babapiskóta 4 db
tojás 2 db
tejföl 150 g
cukor 60 g
1 csipet
mandulapehely 2 ek
vaj 1 ek
porcukor 1 ek