Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott hal szélesmetélttel

Gratinírozott hal szélesmetélttel
Gratinírozott hal szélesmetélttel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss tészta helyett elkészíthetjük szárított tésztából is, de ebben az esetben főzzük meg a tésztát sós vízben, és úgy keverjük a paradicsommártáshoz.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 tk olajban megdinszteljük. Felöntjük a paradicsomszósszal és a levessel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a tészt , kb. 2 percig főzzük.

  2. A halfiléket megmossuk, leszárítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, meglocsoljuk egy kis citromlével.

  3. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a halat oldalanként 1-2 percig elősütjük, kivesszük.

  4. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a majorannát. A petrezselymet apróra vágjuk, és a parmezánnal együtt a vajas-zsemlemorzsás masszához kavarjuk.

  5. A tésztát egy vajjal kikent tűzálló tálba töltjük. A halszeleteket ráhelyezzük. A zsemlemorzsás masszát elosztjuk a hal szeletekre.

  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült halfilé, sült hal tészta ágyon, zsemlemorzsás hal paradicsomos szélesmetélttel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

747
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 teáskanál
paradicsomszósz 200 ml
zöldség alaplé 100 ml
hosszúmetélt 200 g
hal 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
vaj 20 g
zsemlemorzsa 2 ek
majoranna 1 tk
petrezselyem 0.5 csokor
parmezán sajt 15 g
vaj 1 ek