Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott zöldségek

Gratinírozott zöldségek
Gratinírozott zöldségek
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először hallottam azt a szót, hogy gratinírozás, azt hittem, a sztárséfek hírhedt-titkos technikáját van szerencsém megismerni. Aztán kiderült, én is szoktam gratinírozni, csak nem tudtam, hogy azt csinálom. :-) Merthogy ez nem mást jelent, mint azt, hogy egy tepsibe (kerámiatálba) fektetett étel felső rétegét barnára sütjük a sütőben úgy, hogy valamilyen fűszerezett mártással (tejszín, tojásos tejföl, besamel) beborítjuk sütés előtt a hozzávalókat. Húsmentes hétfőkre az alábbi verzió nagyon laktató és finom egytálételt eredményez, más napokon belecsempészhetünk pár szelet sonkát is. Ez egyébként tipikusan egy „mi van otthon” kategóriájú étel, mert bármit összesüthetünk, ami passzol egymáshoz, legyen az zöldség vagy megmaradt hús.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerámiatálat vagy tepsit zsiradékkal kenjünk ki, majd rétegezve tegyük bele a felszeletelt krumplikat és a kelbimbót (egy réteg krumpli, egy réteg kelbimbó – és így tovább). Nem kell előfőzni a zöldségeket!
  2. Az egészre öntsük a tojással és ízlés szerint a fűszerekkel összekevert tejfölt, és tegyük be 220°C-ra a sütőbe.
  3. Ha a tejfölös massza kezd tojásrántotta állagúvá válni, akkor vegyük ki a sütőből, szórjunk tetejére sajtot, és tegyük vissza, amíg a sajt szép piros-barna nem lesz.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült zöldségek, csőben sült egytálétel, csőben sült kelbimbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

429
kelbimbó 25 dkg
burgonya 4 közepes db
tejföl 450 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
vaj 1 ek