Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grill Camembert vajban sült rákkal és friss salátával

Grill Camembert vajban sült rákkal és friss salátával
Grill Camembert vajban sült rákkal és friss salátával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha idáig még nem próbáltad, akkor most jött el az ideje, tálald együtt a grillezett camembert sajtot és a vajban sült rákot!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákot pár órán keresztül szobahőmérsékleten tartjuk, így olvasztjuk fel.
  2. 50g vajat felmelegítünk egy serpenyőben, beledobunk 3-4 szál kakukkfüvet és belenyomunk 1 gerezd fokhagymát. 1 percig együtt sütjük, hogy átvegye a fűszerek ízét. Ezzel kenjük be a sajtok felszínét.
  3. A maradékot visszatesszük a gázra, hozzáadjuk a többi vajat és fokhagymát, és 4-5 perc alatt megsütjük benne a rákot.
  4. Egy grillserpenyőben megsütjük a grillsajtot. A rukkolát és a paradicsomot összeforgatjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, (citromos) olívaolajjal megspricceljük és citromhéjat reszelünk rá.
  5. A kisült sajtokat fadeszkára tesszük, és a kis tálkába szedett fokhagymás-vajas rákkal, a paradicsomos rukkolasalátával rusztikus gyökérkenyér kíséretében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Karaván Grill és Tihany Grill

Mióta szakács: 2016.06.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

960
királyrák 250 g
fokhagyma 2 gerezd
vaj 150 g
camembert sajt 160 g
koktélparadicsom 20 dkg
rukkola 10 dkg
kakukkfű 4 szál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
olívaolaj 1 ek