Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázs szeletek

Grillázs szeletek
Grillázs szeletek
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jaj de régi recept!!! Gyerekkoromban a mamám sokat készítette, aztán feledésbe merült. Most pedig nosztalgiáztam, és én lettem a soros a grillázs készítésben. A nagyi megöregedett, már nincs sok ereje és kedve sütögetni 89 évesen. De átvettem az Ő szerepét, és én sütök a családnak. :)

hozzávalók / 4 adag

Grillázshoz

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A grillázshoz a cukrot megolvasztjuk, beletesszük a diót, kicsit megpirítjuk, majd vajazott felületre öntjük, és ha megkötött, összetörjük.
  2. A krémhez a margarint, porcukrot és a tojássárgáját gőz fölött sűrűre főzzük, és a kihűlt, összetört grillázst belekeverjük.
  3. Ezt a masszát két nápolyilap közé töltjük, jól lenyomatjuk, és másnap szeleteljük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 65 429
elküldve: 25
receptkönyvben: 463
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grillázsos nápolyi, grillázs ostya, diós nápolyi

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eglé
Eglé Mon, 2017-05-01 07:23

Elkészítettem. Nem raktam bele az összes grillázst a krémbe, mert már így is nagyon sűrű, száraz volt. Hosszadalmasabb az elkészítési idő mint 25 perc. A krémet legalább 25 percig főztem, míg kicsit sűrűbb lett. Meg ha beleszámítjuk, hogy a diót darálni kell, aztán meg kell várni, hogy a grillázs kihűljön, aztán azt is ledarálni, nem olyan gyors ez. Nem ragadtak rá az ostyalapok a krémre, esik szét az egész.

Eglé
Eglé Mon, 2017-05-01 12:54

Egyébként, a lényeg, hogy nagyon finom. Tényleg nagyon édes - mint a virics, az én ízlésemnek teljesen megfelel. Köszönöm a receptet!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-08-17 07:55

Kedves Rita! Elkészítettem a receptet, némiképp csalódott vagyok... nekem a megolvasztott cukor alig vette fel a diómennyiséget, ahogy egy előtte szóló írta, inkább morzsás-darabos lett, mint simítható. Ez nagy gondot nem okozott, összetörni sikerült azért. Anyukám a krémet úgy szokta készíteni, hogy csak a cukrot és a sárgáját főzi fel gőz felett, majd kikeveri a vajjal. Bár a recepted másként szólt, én az ismert módon jártam el. Az hogy a krém édes nagyon: szubjektív, ízlés kérdése, viszont a krém mennyisége közelében sincs annak, mint amit a fotón látok :( Ezen nemigen változtat az, hogy beleolvasztottam-e a vajat vagy kikevertem vele... Az összetört grillázsnak is csak a fele ment a krémbe, ha beleteszem az egészet, akár gombócolhattam volna... A tojássárgás massza mintaszerűen besűrűsödött, abban nem volt hiba... nem tudom mit kellett volna másként tennem... Az ostyám ugyan gluténmentes, kocka alakú, de felületre kb. akkora, mint a hagyományos. Olyan lapos a sütim, mint egy nápolyi két rétege :'( Pedig Anyósomhoz vagyunk holnap hivatalosak, oda vinném... Ilyen magas-sokkrémes sütit akarooook, mint a tied!!! :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-08-17 18:47

Szia nyihaj!

Nem igazán tudom, hogy mit is ronthattál el. Bár elképzelhetőnek tartom, hogy a vajat olvasztani kellett volna, akkor nem így alakul. Nem véletlenül szól így a recept.
Nekem is morzsás lett a grillázsom, de tudtam vele dolgozni. Nem törtem össze, úgy volt jó.
Az is befolyásolta a grillázsod magasságát, hogy nem volt a krémben minden anyag.
Sajnálom, hogy nem jártál sikerrel! :( Azért ha lesz kedved, próbáld meg a recept szerint elkészíteni, kíváncsi vagyok, hogy akkor milyen lesz a grillázsod!

Üdv: Rita

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-07-20 19:35

Kedves Rita !
Köszönöm a receptet, mentettem, hamarosan sorra kerítem.
A nagyinak meg jó egészséget kívánok ! Puszi: Anci

Csipszi
Csipszi Fri, 2012-07-20 14:47

Nekem az egyik kedvencem, minden Karácsonykor elkészítem.A grillázst diódarálón ledarálom,
és mi Kugler-nek hívjuk. Készítsétek el, nagyon finom. Ági

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-07-20 19:02

Nem tudom, hogy hogy lehet, de nekem nem kellett darálnom se és törnöm se, mert nem ragadt össze, olyan volt, mint a császármorzsa :D Nagy szerencsém volt vele :D

Szimke28
Szimke28 Fri, 2012-07-20 11:23

Bocsánat Rita, hogy válaszolok helyetted de ostyalapot mindig látok a SPAR-ban, ott ahol a csomagolt kalácsok, meg piskótatekercsek vannak :) nálunk kis üzletük van, de álltalában lehet kapni :) Ezt én is megfogom csinálni hétvégén! Köszönjük ! :)

kleróz
kleróz Fri, 2012-07-20 10:08

Engem is nagyon érdekelne,hogy hol árulnak ostya lapot.
Jó egészséget a Nagyinak és köszönjük neki a receptet :)

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-07-20 09:09

Kedves Rita!
Ilyen ostyát gyerekkoromban ettem utoljára, de most a recepted alapján el fogom készíteni. Te hol vettél nápolyi lapot? Mostanában nem láttam ilyet.
Üdv. Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-07-20 18:58

Szia Edit!

Nem bánod meg, ha elkészíted :) Én a Sparban kaptam ostyalapot ( legalábbis itt Tatán )
Üdv: Rita

755
cukor 13 dkg
dió 13 dkg
margarin 13 dkg
porcukor 13 dkg
tojássárgája 3 db
nápolyi 2 db